sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vuosaaren pumptrack

Vaikka olen Vuosaaren Mustavuoressa pyöräillyt jo ennen maastopyöräilyn aloittamista cyclocrossarilla, tajusin vasta viime vuonna, että siellähän on pumptrack. Tai olin minä sen nähnyt, mutta en ollut asiaa rekisteröinyt. En kai oikein edes tiennyt, mikä pumptrack on. Kävimme porukkalenkillä viime vuonna hetken aikaa radalla pyörimässä, mutta se oli siinä kunnossa, ettei ollut toivoakaan ajaa päälinjaa ympäri polkematta. En tiedä, oliko sitä koskaan rakennettu valmiiksi, vai oliko se vain vuosien aikana valunut ja kasvanut umpeen. Olisi sinänsä ihan mielenkiinoista tietää, milloin ja kuka sen on alunperin rakentanut.


Köyhän kottikärry

Rupesin jo syksyllä suunnittelemaan, että rata pitäisi ehostaa. Ns. kakkosuora nousi hieman ylämäkeen ja ainakin toinen ison kierroksen kaarista oli liian laiska pumpattavaksi. Ykkössuoran vieressä meni umpeen kasvanut tuplauslinja ja vauhtimäen poikki meni toinen linja, jossa on pari pyöreäksi valahtanutta pikkuhyppyä.

Kun paikalla ei selkeästi virallista ratamestaria ole aikoihin ollut, päätin ottaa homman haltuun. Olen kevään aikana käynyt radalla muutaman kerran lapioimassa ja tänään iso kierros alkoi vaikuttamaan melko valmiilta. Lähes koko aamun ja päivän satoi, joten rata oli niin märkä, etten testikierroksia viitsinyt yrittää. Aiemmin tällä viikolla kuitenkin sain jo molempiin suuntiin ajettua ympyrät polkematta, joten ei se sen huonompi ainakaan voi olla. Radasta tuli ehkä melko tekninen, kun osa pömpyröistä on aika syviä ja tiheässä. Kakkoskaarikin vaatii vielä hieman huomiota, koska alkuviikosta sain etupyörän pyyhkäistyä pois alta, enkä ole varma, sainko tänään kaaren tarpeeksi korkeaksi. Kaarelta kakkossuoralle lähtevät ensimmäiset töyssyt on melkein pakko ajaa manuaalilla, ettei etupyörä tökkää töyssyjen ahtaaseen väliin. Rata on siis ehkä osin melko haastava, mutta riittääpä hinkattavaa!

P.26 sai tänään vain katsella..

Kakkossuora. Muista manuaali ennen kaarta!

Vauhtimäen poikki kulkevan linjan hyppyreihin en vielä päässyt käsiksi, mutta ykkössuoran viereistä tuplauslinjaa rupesin jo rakentamaan. Ensimmäinen hyppyri tulikin melko valmiiksi ja toisenkin alastulo melkein. Hyppyrien välissä oleva alue oli lähes kokonaan nurmikkoa, joten aikamoinen työsarka sitä kaivaessa ja muotoillessa oli ja vähän olisi vielä jäljellä. Hyppyrit ovat aika lähekkäin ja tarkoituksella melko ylös heittäviä. Moisten nokkien kanssa ei kokemusta vielä hirveästi ole, joten vauhtia on vaikea arvioida. Ja kun niitä olisi vielä kaksi peräkkäin... Noh, toivottavasti pian on kuivaa ja pääsee hommaa testaamaan!

Monelle paikka ei varmaankaan ole tuttu, mutta mielestäni kyllä tutustumisen arvoinen. Tästä karttalinkki Vuokin pumppikselle. Paikkaahan en omista, mutta ison homman olen sen kanssa tehnyt, joten toiveena kaikille ajajille olisi, ettei radalla ajettaisi kun se on märkä.

Tuplauslinja eli Pro Line


-Jäsen S

1 kommentti:

  1. Hej! :)

    Is that the pump track in Vuosaari where there is the wooden parts on the left side? That is quite much fun to ride :)

    VastaaPoista