lauantai 12. joulukuuta 2015

Oheisharjoittelua

Nyt, kun pimeys on vallannut suurimman osan vuorokauden tunneista on ajaminen jäänyt vähemmälle. Ei sillä, etteikö pimeälläkin voisi ajaa, mutta siitä huolimatta olen pyrkinyt löytämään vaihtoehtoisia liikuntamuotoja. Onkin ollut hauska huomata, että oikeasti tunnissa pystyy saamaan ihan tehokkaan harjoituksen aikaiseksi. Pyöräilyssähän tämä tunti menee jo pelkkiin valmisteluihin ja lenkin jälkeiseen pyörän pesuun ja huoltoon.
Ennen pyöräilyn aloittamisesta urheiluni koostui pääasiassa voimailusta ja satunnaisesta lenkkeilystä. Voimailusta sain alaselkään 5cm leikkausarpea ja tukun ihan kovia tuloksiakin muisteltavaksi. Leikkaus kuitenkin aiheutti sen, että vanhaan ei ollut paluuta, josta johtuen salilla käyminenkin unohtui 5 vuodeksi. 
Nyt kuitenkin saliharjoittelu on palannut ja nyt vasta huomaa kuinka sitä on kaivannutkaan, välillä vanhat painot ovat tulleet mieleen kummittelemaan, kun tankoon on lastannut noin puolet siitä vanhasta rautamäärästä. 
Asetin itselleni muutamia sääntöjä, joita noudattamalla uskoisin selän kestävän säännöllisen puntin noston. Yksi tärkeimmistä säännöistä liittyy liikkeisiin joissa paino tulee rangansuuntaisesti. Niissä ei ole sallittua käyttää yli 100kg:n painoja. Myös pelkkään egon muokkaukseen liittyvät hauiksen pumppauksessa ovat saaneet jäädä. Päätin myös yrittää opetella perinteiset painonnostoliikkeet ja näissä työkaverini Antti on ollut opastajana ja valvovana silmänä, siitä iso kiitos Analle. On muuten hankalaa yrittää oppia pois vanhoista tavoista.
Puntin lisäksi olen tehnyt kuntopiiriharjoittelua, vetänyt leukoja, juossut, polkenut kuntopyörää, uinut, pelannut salibandya ja on mukaan mahtunut maastopyöräilyäkin. Jostain kumman syystä aiemmin mahdottomaksi järjestää todetut porukkalenkit ovat toteutuneet kiitettävän hyvin ja lähes viikottain ollaan käyty lauantaisin porukalla veivaamassa.


Marraskuun liikunta
Leukoja vedetään. Viikko 15 alkamassa.
Ettei kukaan epäilisi crossfit-leuoiksi


Ruokavalio on menny myös uusiksi ja useimmiten lounaaksi syön salaatin ja kasviskeiton. Paino onkin pudonnut marraskuun alusta tähän päivään 5kg ja toinen mokoma olisi vielä edessä. Aloituspainoksi vaaka ilmoitti 91.1 ja tämän aamun tuore lukema 85.2kg Viikon kohokohtana on ollut lauantai jolloin saa syödä mitä haluaa. Yleensä syön lauantaina sitten kaikkea sitä mitä viikolla on tehnyt mieli, vaikka olisi luvallista syödä reippaasti niin aika maltillisiksi nämä mässypäivätkin ovat jääneet. Jouluna kuitenkin ajattelin syödä ihan vanhaan malliin.

Tämän kaiken tarkoituksena on ollut pyrkimys urheilullisempaan elämäntapaan eikä kaikkea tekemääni varmastikaan pysty siirtämään kampiin, mutta eiköhän se kampikin pyöri eri malliin, jos peruskunto olisi vihdoin sillä tasolla kun sen kuuluisi olla. 

-V-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti