lauantai 6. elokuuta 2016

Himokkaita mutaleikkejä Himoksella

Santa Cruz Enduro Seriesin toinen osakilpailu käytiin Himoksella märissä olosuhteissa. Lähdettiin Samulin kanssa paikan päälle jo perjantaina haistelemaan tunnelmia. Perjantaina keli oli vielä oikein nätti ja aurinkokin möllötti taivaalla. Olimme varanneet Himokselta mökin johon oli sitten valikoitu etunimen perusteella nippu Janneja, 1kpl Tapioita ja 1kpl Jusseja. 2/3 osaa Janneista saapui vielä perjantaina paikalle, mutta muu porukka tulisi paikalle vasta lauantaina.

Samulin pyörästä loppui vaihteet kesken nousun.
Rankkasade yllätti kesken harjoitusten.
Lauantaina herättiin sitten pieneen tihkusateeseen ja aamupalat syötyämme lähdettiin harjoittelemaan heti kun kisajärjestäjiltä siihen lupa heltisi. Potkittiin naapurimökistä Osku hereille ja lähdettiin kolmisteen tutustamaan reittiin. Ehdittiin ajaa ykkönen suht kuivassa kelissä, mutta kakkoselle tunkattaessa taivas repesi ja hetken ajan satoikin sitten kaatamalla. 1/3 osa Janneista liittyi myös tässä vaiheessa seurueeseen. Harjoituspäivänä oli hyvin nopeasti selvää, että reitit tulisi muuttumaan sunnuntaiksi todella paljon. Ajoimme kaikki pätkät kertaalleen läpi ja vielä päivän päätteeksi nelonen toiseen kertaan. Ilta menikin sitten normaaleissa merkeissä rapaa housuista putsaten, tällä kertaa rapaa oli kuitenkin myös housujen ulkopuolella. Tapio vastasi illan viihdykkeistä raottamalla hieman Huck Norrisin saloja. Illan päätteksi Tapio sekoitti vielä allekirjoittaneen pään näyttämällä videolta muutamia vaihtoehtoisia linjoja.

Mr.Napsautin valmiina napsauttamaan
Saunassa tunteita ja tuoksuja
Kisapäivän aamuun herättiin sitten sateisissa merkeissä ja mökissä oli aistittavissa hieman masentava tunnelma. Omalta osaltani kisaan starttaaminen oli aikamoisen motivoinnin takana ja oikeastaan päätös startata syntyi vasta ihan hetki ennen omaa starttivuoroa juteltuani Markun kanssa. Markku ehdotti, että jos ei kisaaminen huvita nii mene ajamaan edes puolet, tällä ajatuksella sitten lähdin liikkeelle.

Niin kuin niin monta kertaa aiemminkin, kyseenalaistin ensimmäisellä siirtymällä koko homman mielekkyyden ja opinkin itsestäni jotain tuon ensimmäisen siirtymän aikana. Mä ilmeisesti tykkään kurjistella ja saan sitä kautta rakennettua itselle fiiliksen kisaamiseen.

Ensimmäinen EK meni omalta osaltani täysin reisille. Mielessä oli edellisen illan videolta katsotut ajolinjat ja ek:n alku menikin sitten maastoa tarkkaillessa, että mistä sitä nyt sitten pitikään ajaa. Muutenkin ajo oli todella varovaista eikä oikein missään vaiheessa pätkää tullut poljettua tosissaan. Maalissa tiesin ajaneeni reilusti alle oman tason ja jälkikäteen tuloslistaa tarkastaessa analyysi osui oikeaan. Peli oli kuitenkin avattu. Toinen ek oli sitten vanhaa dh-radan pohjaa ja alkuosaltaan ihan mukavan ajettavassa kunnossa, tosin reitin mennessä rinteen poikki sai olla tarkkana, ettei kuski pyörineen valunut pitkälle alarinteeseen. Radan loppuvaiheessa tuli ensin jyrkkä osuu, jota jo harjoituspäivänä pysähdyimme hieromaan. Jostain syystä treenipäivänä en jyrkkää osuutta päässyt ilman jalkakosketuksia, mutta nyt kisalaskuilla se meni molemmilla kerroilla nappiin. Radan loppuosassa oli vielä vesistöosuus. Sade oli täyttänyt kaikki kuopat ja hyvin harva onnistui tämän osuuden pääsemään pyörää ajamalla. Ensimmäisellä kerralla jouduin itsekin hyppäämään ratsun selästä ja juoksemaan osuuden cyclocross-tyyliin, mutta toisella kierroksella pääsin koko tekoaltaan ylitse ajamalla.

Nyt, kun tätä yritän muistella useamman viikon kirjoitustauon jälkeen ei mieleen tahdo enää muistua yksityiskohtia eri radoilta, mutta nyt kun kisasta on jo sen verran reilusti aikaa niin aika on kullannut muistot ja pidänkin Himoksen kisaa tähän mennessä hauskimpana kisana tällä kaudella.

Ps. Viikko Himoksen jälkeen, kun hain pyörän varastosta oli keskiölaakeri ruostunut jumiin :)

Käykää tsekkaamassa kisavideo ja kisavideon raaka-editti.

Oskulle toinen sija.

Janne toteutti kauden tavoitteensa nousemalla podiumille.


-V-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti